Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, “Konumuz: Serebral Palsi Seminerleri" ile Türkiye'yi bilinçlendiriyor

11.12.2024 - 12:37, Güncelleme: 11.12.2024 - 12:37
 

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, “Konumuz: Serebral Palsi Seminerleri" ile Türkiye'yi bilinçlendiriyor

100’ün üstünde sağlık çalışanının ve ailelerin katıldığı seminer sonunda engelli bireylere konsültasyon desteği sunuldu.  Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye, Serebral Palsi’nin teşhis ve tedavisi için geliştirilen bilimsel çalışmaları yakından takip ediyor ve Vakıf çatısı altında engelli bireylere çok yönlü hizmetler sunuyor. Vakıf, akademik kurulunun öncülüğünde her yıl farklı iki şehirde “Konumuz: Serebral Palsi Seminerleri” düzenliyor.  Bu seminerler kapsamında aileler ve uzmanlar bir araya getirilerek Serebral Palsi’li bireylerin ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen yenilikçi uygulamalar aktarılıyor. Vakfın bugüne kadar 10’dan fazla şehirde düzenlediği Konumuz: Serebral Palsi Semineri’nin sonuncusu Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşti. Seminer kapsamında alanında uzman doktorlar; fizyoterapi uygulamaları, solunum, beslenme, ruh sağlığı ve diş problemleri tedavisindeki yeni yaklaşımları ele aldı. Seminerin sonunda ise 50 engelli bireye konsültasyon desteği sağlandı.   Gerçekleştirilen seminerler sayesinde Serebral Palsi konusundaki gelişmelerin paylaşılmasına aracı olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye Genel Direktörü Nigar Evgin; “Gebelik, doğum ve yeni doğan döneminde yaşanan travmalardan kaynaklı olarak beyinde meydana gelen hasar sebebiyle oluşan fiziksel engellilik durumu “Serebral Palsi”, halk arasında beyin felci olarak da biliniyor.  Serebral Palsi her bireyde farklı komplikasyonlara sebep olabiliyor ve engelli bireylerin yaşam boyu süren tedavi yolculuklarının multidispliner bir yapı içerisinde sürdürülmesi gerekiyor. Vakıf olarak yılda iki kez düzenlediğimiz seminerlerle farklı bölgelerdeki uzmanlarla bir araya gelerek Serebral Palsi konusundaki güncel gelişmeleri aktarmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bu alanda uzmanlaşan, Vakıf süreçlerine de danışmanlık desteği sağlayan Akademik Kurul Üyelerimiz aileleri ve uzmanları bu konuda bilinçlendirirken seminere gelen engelli bireylere de konsültasyon desteği sağlıyor. Çalışmalarımızı sürdürerek her geçen gün daha fazla kişiye dokunmayı hedefliyoruz” dedi.   Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

100’ün üstünde sağlık çalışanının ve ailelerin katıldığı seminer sonunda engelli bireylere konsültasyon desteği sunuldu. 

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye, Serebral Palsi’nin teşhis ve tedavisi için geliştirilen bilimsel çalışmaları yakından takip ediyor ve Vakıf çatısı altında engelli bireylere çok yönlü hizmetler sunuyor. Vakıf, akademik kurulunun öncülüğünde her yıl farklı iki şehirde “Konumuz: Serebral Palsi Seminerleri” düzenliyor.  Bu seminerler kapsamında aileler ve uzmanlar bir araya getirilerek Serebral Palsi’li bireylerin ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen yenilikçi uygulamalar aktarılıyor.

Vakfın bugüne kadar 10’dan fazla şehirde düzenlediği Konumuz: Serebral Palsi Semineri’nin sonuncusu Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşti. Seminer kapsamında alanında uzman doktorlar; fizyoterapi uygulamaları, solunum, beslenme, ruh sağlığı ve diş problemleri tedavisindeki yeni yaklaşımları ele aldı. Seminerin sonunda ise 50 engelli bireye konsültasyon desteği sağlandı.  

Gerçekleştirilen seminerler sayesinde Serebral Palsi konusundaki gelişmelerin paylaşılmasına aracı olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye Genel Direktörü Nigar Evgin; “Gebelik, doğum ve yeni doğan döneminde yaşanan travmalardan kaynaklı olarak beyinde meydana gelen hasar sebebiyle oluşan fiziksel engellilik durumu “Serebral Palsi”, halk arasında beyin felci olarak da biliniyor.  Serebral Palsi her bireyde farklı komplikasyonlara sebep olabiliyor ve engelli bireylerin yaşam boyu süren tedavi yolculuklarının multidispliner bir yapı içerisinde sürdürülmesi gerekiyor. Vakıf olarak yılda iki kez düzenlediğimiz seminerlerle farklı bölgelerdeki uzmanlarla bir araya gelerek Serebral Palsi konusundaki güncel gelişmeleri aktarmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bu alanda uzmanlaşan, Vakıf süreçlerine de danışmanlık desteği sağlayan Akademik Kurul Üyelerimiz aileleri ve uzmanları bu konuda bilinçlendirirken seminere gelen engelli bireylere de konsültasyon desteği sağlıyor. Çalışmalarımızı sürdürerek her geçen gün daha fazla kişiye dokunmayı hedefliyoruz” dedi.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hurnethaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.