Yeni çocuk şarkıları EBA'da erişime açıldı

28.11.2024 - 15:36, Güncelleme: 28.11.2024 - 15:36
 

Yeni çocuk şarkıları EBA'da erişime açıldı

Millî Eğitim Bakanlığı'nca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Okul Öncesi Eğitim Programı'nda yer alan "müzik" alan becerilerine uygun şekilde 79 çocuk şarkısı yazılıp bestelendi. Yeni çocuk şarkıları ve eğitim materyalleri EBA Platformunda erişime açıldı.ANKARA (İGFA) - Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nce çocuğun bütüncül gelişimine çok yönlü katkı sağlanması hedefiyle müziğin hem doğrudan estetik bir dal hem de diğer disiplinlerin öğrenilmesinin etkili araçlarından biri olmasından hareketle çok yönlü bir çalışma yürütüldü. Çocukların yaşına, ilgilerine ve gelişim özelliklerine uygun tasarlanan şarkılar ve müzik etkinlikleri yoluyla, "sesleri ve müziği ayırt etme", "ritim tutma", "şarkı söyleme", "müzik eşliğinde hareket ve dans etme", "müzikli öykü oluşturma", "bireysel olarak ve toplulukta müziği seslendirme" becerilerinin de kazandırılması amaçlandı. "Okul Öncesi Çocuk Şarkıları" hazırlanırken çocukların erken dönemde müzik eğitimiyle ilgili bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, genel müzik kültürünün oluşturulması, Türkçe dil becerileri ile kelime dağarcıklarının genişletilmesi odağa alındı. Çocuk şarkılarında millî, manevi ve kültürel değerlere, sosyal duygusal öğrenme becerilerine, çevre bilinci ve sürdürülebilirliğe, belirli gün ve haftalara, bilimsel ve teknolojik içeriklere yer verildi. Ayrıca uzay, bitkiler ve hayvanlar gibi çocukların ilgi duyduğu çeşitli temalar da şarkılarda işlendi. Millî Eğitim Bakanlığınca ayrıca her okul öncesi eğitim sınıfına ücretsiz dağıtılan öykü kitapları ile ilişkili özel şarkılar da hazırlandı. Aralarında  "Atatürk",  "23 Nisan",  "Benim Güzel Vatanım", "Öğretmenim", "Annem", Canım Babam", "Ninem Dedem", "Temiz Deniz", "Sıfır Atık", "Dünya ve Su" ile "İklim" gibi temaların işlendiği 79 farklı çocuk şarkısı, EBA Platformu'nda erişime açıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı'nca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Okul Öncesi Eğitim Programı'nda yer alan "müzik" alan becerilerine uygun şekilde 79 çocuk şarkısı yazılıp bestelendi. Yeni çocuk şarkıları ve eğitim materyalleri EBA Platformunda erişime açıldı.

ANKARA (İGFA) - Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nce çocuğun bütüncül gelişimine çok yönlü katkı sağlanması hedefiyle müziğin hem doğrudan estetik bir dal hem de diğer disiplinlerin öğrenilmesinin etkili araçlarından biri olmasından hareketle çok yönlü bir çalışma yürütüldü.

Çocukların yaşına, ilgilerine ve gelişim özelliklerine uygun tasarlanan şarkılar ve müzik etkinlikleri yoluyla, "sesleri ve müziği ayırt etme", "ritim tutma", "şarkı söyleme", "müzik eşliğinde hareket ve dans etme", "müzikli öykü oluşturma", "bireysel olarak ve toplulukta müziği seslendirme" becerilerinin de kazandırılması amaçlandı.

"Okul Öncesi Çocuk Şarkıları" hazırlanırken çocukların erken dönemde müzik eğitimiyle ilgili bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, genel müzik kültürünün oluşturulması, Türkçe dil becerileri ile kelime dağarcıklarının genişletilmesi odağa alındı. Çocuk şarkılarında millî, manevi ve kültürel değerlere, sosyal duygusal öğrenme becerilerine, çevre bilinci ve sürdürülebilirliğe, belirli gün ve haftalara, bilimsel ve teknolojik içeriklere yer verildi. Ayrıca uzay, bitkiler ve hayvanlar gibi çocukların ilgi duyduğu çeşitli temalar da şarkılarda işlendi.

Millî Eğitim Bakanlığınca ayrıca her okul öncesi eğitim sınıfına ücretsiz dağıtılan öykü kitapları ile ilişkili özel şarkılar da hazırlandı.

Aralarında  "Atatürk",  "23 Nisan",  "Benim Güzel Vatanım", "Öğretmenim", "Annem", Canım Babam", "Ninem Dedem", "Temiz Deniz", "Sıfır Atık", "Dünya ve Su" ile "İklim" gibi temaların işlendiği 79 farklı çocuk şarkısı, EBA Platformu'nda erişime açıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hurnethaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.