Türkiye’nin yeni nesil ilk ihracatçı dijital ve yeşil organize sanayi bölgesi: TÜİOSB

Osb-Ekonomi (HÜRNET HABER) - | 20.06.2023 - 06:55, Güncelleme: 08.08.2023 - 17:59
 

Türkiye’nin yeni nesil ilk ihracatçı dijital ve yeşil organize sanayi bölgesi: TÜİOSB

Türkiye’nin yeni nesil ilk ihracatçı dijital ve yeşil organize sanayi bölgesi: TÜİOSB
Mersin’in Tarsus ilçesi Kurbanlı bölgesinde Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Mersin İhtisas Organize Sanayicileri Derneği ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklığında kurulmuş olan TÜİOSB, üretimde ve uluslararası ticarette yatırımcılara eşsiz avantajlar sunarken Türkiye’nin endüstri 4.0 felsefesine uygun, ilk dijital ve yeşil OSB’si olma özelliğine de sahiptir. Başlıca hedefleri arasında ortak enerji tüketimlerini kurulacak güneş enerji santralinden temin etmek ve yenilenebilir enerji yatırımlarıyla enerji birim fiyatları daha uygun hale getirmek olan TÜİOSB diğer yandan antrepo-depo kurmak ve işletmek suretiyle OSB işletmecisinin lojistik maliyetini en düşük seviyeye getirecektir. Türkiye’nin en çevreci organize sanayi bölgelerinden biri olmayı hedefleyen TÜİOSB, rekabetçiliği güçlendirmek için üstün kalite standartlarını temsil edecek bir sertifikasyon olan DigiGreenFoodValley markasını oluşturdu. Yatırımcılar DigiGreenFoodValley sertifikası ile gerçekleştirecekleri ihracatla üretimin yanında uluslararası rekabette de bir adım önde olacaklar. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Gül Akyürek Balta’nın üstlendiği TÜİOSB, ekolojik ve ekonomik kaygılarla hareket ederken, Türkiye’de ve Çukurova’da hasadı yapılan bitkisel ürünlerin işlenmesine katma değer sunuyor. Bölgesel kalkınmayı da sağlayan TÜİOSB’nin amaçları arasında, Çukurova’da faaliyet gösteren firmaları desteklemek ile çevre bilincinin gelişimine katkı sunmakta yer alıyor. (HÜRNET HABER)
Türkiye’nin yeni nesil ilk ihracatçı dijital ve yeşil organize sanayi bölgesi: TÜİOSB

Mersin’in Tarsus ilçesi Kurbanlı bölgesinde Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Mersin İhtisas Organize Sanayicileri Derneği ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklığında kurulmuş olan TÜİOSB, üretimde ve uluslararası ticarette yatırımcılara eşsiz avantajlar sunarken Türkiye’nin endüstri 4.0 felsefesine uygun, ilk dijital ve yeşil OSB’si olma özelliğine de sahiptir.

Başlıca hedefleri arasında ortak enerji tüketimlerini kurulacak güneş enerji santralinden temin etmek ve yenilenebilir enerji yatırımlarıyla enerji birim fiyatları daha uygun hale getirmek olan TÜİOSB diğer yandan antrepo-depo kurmak ve işletmek suretiyle OSB işletmecisinin lojistik maliyetini en düşük seviyeye getirecektir.

Türkiye’nin en çevreci organize sanayi bölgelerinden biri olmayı hedefleyen TÜİOSB, rekabetçiliği güçlendirmek için üstün kalite standartlarını temsil edecek bir sertifikasyon olan DigiGreenFoodValley markasını oluşturdu. Yatırımcılar DigiGreenFoodValley sertifikası ile gerçekleştirecekleri ihracatla üretimin yanında uluslararası rekabette de bir adım önde olacaklar.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Gül Akyürek Balta’nın üstlendiği TÜİOSB, ekolojik ve ekonomik kaygılarla hareket ederken, Türkiye’de ve Çukurova’da hasadı yapılan bitkisel ürünlerin işlenmesine katma değer sunuyor.

Bölgesel kalkınmayı da sağlayan TÜİOSB’nin amaçları arasında, Çukurova’da faaliyet gösteren firmaları desteklemek ile çevre bilincinin gelişimine katkı sunmakta yer alıyor.

(HÜRNET HABER)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hurnethaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.