Meta’dan yapay zeka destekli konuşma ve metin çevirisi

Teknoloji 26.08.2023 - 11:10, Güncelleme: 26.08.2023 - 11:13
 

Meta’dan yapay zeka destekli konuşma ve metin çevirisi

Meta’dan yapay zeka destekli konuşma ve metin çevirisi
Meta, yaklaşık 100 dilde metin ve konuşma arası çeviri ve 35 dilde konuşmadan konuşmaya çeviri yapabilen yapay zeka destekli SeamlessM4T modelini duyurdu. Facebook'un çatı şirketi Meta, onlarca dilde konuşmayı tercüme edebilen ve yazıya dökebilen bir yapay zeka modelini duyurdu. Model, farklı diller arasında gerçek zamanlı iletişimi mümkün kılmak için önemli bir adım olabilir. Şirket, dün paylaştığı blog yazısında, SeamlessM4T modelinin yaklaşık 100 dilde metin ve konuşma arası çevirilerin yanısıra 35 dil için konuşmadan konuşmaya çeviriyi destekleyebileceğini söyledi. Şirket, SeamlessM4T modelinin geçmişte farklı modellerde ayrı ayrı mevcut olan teknolojiyi birleştirdiğini belirtti. Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, bu tür araçların Metaverse’te dünyanın dört bir yanından kullanıcılar arasındaki etkileşimi kolaylaştıracağını öngördüğünü söyledi. Metaverse, kurgusal bir evrende birbirine bağlı sanal dünyalar kümesine deniliyor. Zuckerberg, şirketinin geleceğini bu evrene yatırıyor.
Meta’dan yapay zeka destekli konuşma ve metin çevirisi

Meta, yaklaşık 100 dilde metin ve konuşma arası çeviri ve 35 dilde konuşmadan konuşmaya çeviri yapabilen yapay zeka destekli SeamlessM4T modelini duyurdu.
Facebook'un çatı şirketi Meta, onlarca dilde konuşmayı tercüme edebilen ve yazıya dökebilen bir yapay zeka modelini duyurdu.
Model, farklı diller arasında gerçek zamanlı iletişimi mümkün kılmak için önemli bir adım olabilir.
Şirket, dün paylaştığı blog yazısında, SeamlessM4T modelinin yaklaşık 100 dilde metin ve konuşma arası çevirilerin yanısıra 35 dil için konuşmadan konuşmaya çeviriyi destekleyebileceğini söyledi.
Şirket, SeamlessM4T modelinin geçmişte farklı modellerde ayrı ayrı mevcut olan teknolojiyi birleştirdiğini belirtti.
Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, bu tür araçların Metaverse’te dünyanın dört bir yanından kullanıcılar arasındaki etkileşimi kolaylaştıracağını öngördüğünü söyledi.
Metaverse, kurgusal bir evrende birbirine bağlı sanal dünyalar kümesine deniliyor. Zuckerberg, şirketinin geleceğini bu evrene yatırıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hurnethaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.