Bursa’da kılıç kalkan geleneği devam ediyor

09.07.2024 - 15:19, Güncelleme: 09.07.2024 - 15:19
 

Bursa’da kılıç kalkan geleneği devam ediyor

Bursa’nın en önemli geleneklerinden biri olan kılıç kalkan geleneği, günümüzde hala yaşatılıyor.Emine Pınar Turan Kahraman / HERKES DUYSUN BURSA (İGFA) - Osmanlı’dan günümüze gelen ve hem vatandaş hem de devlet yetkilileri tarafından sahip çıkılan kılıç kalkan geleneği Bursa’da devam ettiriliyor. Bursa’nın kılıç kalkan ekiplerine tahsis edilen kılıç kalkan evi, söz konusu ekiplerin ofisi olarak kullanılırken önemli günlerde ve törenlerde halka buluşturulan kılıç kalkan gösterileri hem vatandaşlar hem de turistler tarafından büyük ilgi görüyor. 

Bursa’nın en önemli geleneklerinden biri olan kılıç kalkan geleneği, günümüzde hala yaşatılıyor.

Emine Pınar Turan Kahraman / HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) - Osmanlı’dan günümüze gelen ve hem vatandaş hem de devlet yetkilileri tarafından sahip çıkılan kılıç kalkan geleneği Bursa’da devam ettiriliyor.

Bursa’nın kılıç kalkan ekiplerine tahsis edilen kılıç kalkan evi, söz konusu ekiplerin ofisi olarak kullanılırken önemli günlerde ve törenlerde halka buluşturulan kılıç kalkan gösterileri hem vatandaşlar hem de turistler tarafından büyük ilgi görüyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hurnethaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.