Twitter'dan Threads platformu nedeniyle Meta aleyhine dava tehdidi

Haber sitesi Semafor, Twitter'ın, Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi Meta Platforms'u bugün kullanıma sunduğu Twitter benzeri yeni platformu Threads nedeniyle dava etmekle tehdit ettiğini bildirdi.
Semafor haberini Twitter'ın avukatı Alex Spiro'nun Meta Platforms'un CEO'su Mark Zuckerberg'e gönderdiği mektuba dayandırdı.
30 milyondan fazla kullanıcı, Meta'nın bugün kullanıma açtığı Threads uygulamasına katıldı. Meta, Instagram'da iki milyardan fazla kullanıcısı olmasını bir avantaja çevirerek Threads uygulamasıyla Elon Musk'ın başında bulunduğu Twitter'a rakip oldu.
Semafor'un haberine göre Twitter'ın avukatı Alex Spiro, mektubunda Meta'yı, eski Twitter çalışanlarını işe almakla suçladı. Spiro, Meta'ya katılan eski Twitter çalışanlarının “Twitter'ın ticari sırlarına ve diğer gizli verilere erişimi olduğunu ve olmaya da devam ettiğini” söyledi.
Spiro, “Twitter, fikri mülkiyet haklarını sıkı bir biçimde uygulama niyetindedir ve Meta'nın, Twitter'ın ticari sırlarını ya da diğer gizli verilerini kullanmaya son vermek için derhal gereken adımları atmasını talep etmektedir” ifadelerini kullandı.voa